středa 24. února 2016

Makové

Když bez kaisen, tak bez kaisen. Máme chutí na vybranou.

Moje první CF mléko - makové.
Makové mléko je výrazně zásadité a mák má vysoký obsah vápníku (1460 mg ve 100 gramech) a kvalitního tuku. Potřebujeme-li tělu pomoci s překyselením, použijeme makové mléko nepřislazované.

Samo o sbě má zajímavou chuť, voní pěkně. Pro běžné pití bych ho trochu osladila.

Recept:
Namletý mák zalijeme přiměřeným množstvím vody (zhruba 150 gramů na litr vody) a necháme 2 až 3 hodiny luhovat při pokojové teplotě, občas promícháme sedlinu na dně. Směs pečlivě roxmixujte a přeceďte přes sítko nebo plátno. 





Já ho hned použila na jedno z oblíbených jídel ráčete - takže tentokrát bezlepkový a bezmléčný pudink s piškoty a ovocnou marmeládou.


Žádné komentáře:

Okomentovat