Když bez kaisen, tak bez kaisen. Máme chutí na vybranou.
Moje první CF mléko - makové.
Makové mléko je výrazně zásadité a mák má vysoký
obsah vápníku (1460 mg ve 100 gramech) a kvalitního tuku.
Potřebujeme-li tělu pomoci s překyselením, použijeme makové mléko nepřislazované.
Samo o sbě má zajímavou chuť, voní pěkně. Pro běžné pití bych ho trochu osladila.
Recept:
Namletý mák zalijeme přiměřeným množstvím vody (zhruba 150 gramů na litr
vody) a necháme 2 až 3 hodiny luhovat při pokojové teplotě, občas
promícháme sedlinu na dně. Směs pečlivě roxmixujte a přeceďte přes sítko
nebo plátno.
Já ho hned použila na jedno z oblíbených jídel ráčete - takže tentokrát bezlepkový a bezmléčný pudink s piškoty a ovocnou marmeládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat