Bezlepková a bezmléčná variace na perníčky, které jsou hned měkké. Jsou z pohankové mouky, která je hodně výrazná. Nám to nevadí, ale určitě by to šlo pokombinovat, třeba s rýžovou či kukuřičnou.
A tentokrát vhodné i pro diabetiky.
Recept:
400g mouky
140g cukru (já použila březový - vhodný pro diabetiky - a dala asi 110g)
2 lžičky perníkového koření
1 lžička sody
2 lžíce kakaa
2 lžíce medu
2ks vajec
100g tuku (použila jsem ghí, aby perníčky byly i bez kaseinu)
Cukr utřeme s vejsi a změklým tukem, přidáme med, koření, sodu, kakao, vmícháme mouku a vypracujeme těsto. Těsto necháme nejlépe přes noc odležet, ale stačí i cca 2 hodiny.
Vyválíme na silnější plát, vykrojíme perníčky.
Pečeme na 160°C cca 8min.
Po vyndání můžeme potřít vyšlehaným vejcem.
Perníčky necháme na plechu vychladnout, jinak by se mohly polámat.
Žádné komentáře:
Okomentovat