sobota 11. února 2017

Granito

Výraz pohankové rizoto mi fakt přišlo divný. Vím, používá se to v různých souvislostech. Já chtěla něco originálního. Tak jsem jukla do slovníku a zjistila, že italsky se pohanka řekne grano. Tak podle italského rizota, máme na jídleníčku nový pokrm ... granito.

Pohanku znám už léta. Poslední roky jsem využívala hlavně pohankové vločky a mouku.
Pořád však dumám, jak Ráčeti ten bezlepkový jídleníček zpestřit. Hlavně přílohy. A protože mi tu zbyla loupaná pohanka z tvorby hřejících polštářků, řekla jsem si: "Zkusíme a uvidíme."

Uvařila jsem pohanku, zeleninu (jen mrkev, ale fantazii se meze nekladou) a přidala i trochu masa. Jednoduše .... vařte jako rizoto, jen místo rýže použijte loupanou pohanku.

K mému veselí Ráčeti chutnalo. Uff. Hurá. Mně taky chutnalo. Teď jen jemně přesvědčit Štířici a Pána tvorstva. Ať nemusím vařit více příloh.

Já si to ještě posipala sýrem.


Hmmm ... foto vypadá hůř jak skutečnost. Ale chuť je fakt dobrá. Navíc pohanka zahřívá, takže pro chladné zimní dny obzvlášť vhodná.

Žádné komentáře:

Okomentovat